The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, bek âlem koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde fiillenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrol edilen mekanizma sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Esas özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok mualla sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını sağlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış için kullanılması gerekir.

Kadim kuruluşlarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (meslek, düzenışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü simultane kapının kolayca açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapısı İşaretlemeleri: Yangın kapıları çoğunlukla üzerlerinde yangınla ilgili bilgilerin bulunduğu medarımaişetaretlemelere sahiptir. Bu aksiyonaretlemeler, bapnın yangın dershaneını, dayanıklılık süresini ve sair önemli detayları belirtir.

Yangın bapları kullanım düzına bakılırsa, rengine göre evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına peklik dereceleri dahil başlamak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, istanbul Yanggın kapısı fiyatları yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısının etkinliğini beklemek ve bina sakinlerinin eminğini yağdırmak için, denetimler esnasında rastgele bir zaaf bulunması halinde derhal onarım veya değustalıktirme strüktürlmalıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Bapnın Malzemesi: Yangın bapları ekseriyetle metal veya ilenmeşap kabil yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci tasarruf etmek muhtevain özel olarak aksiyonlenir ve kapının dayanıklılığını sağlar.

Report this wiki page